Bilder av bøssebærere

I denne zipen er det illustrasjonsbilder av bøssebærere. Last ned til fri benyttelse. Bildene kalt bøssebærer krediteres Stian Lysberg Solum/Scanpix. Bildene kalt tvaksjonen2013 krediteres Jimmy Linus.

Demens kan ramme alle

- Jeg vil ikke gi opp. Det er ennå mye jeg kan gjøre, jeg trenger bare litt hjelp, sier Kari Farsund, som fikk diagnosen Alzheimer for tre år siden. 
Hun og ektemannen Helge forteller om å få demens i familien fra hvert sitt perspektiv, som demenssyk og som pårørende.

 

I zipen nedenfor kan du laste ned saken og tilhørende bilder. Disse er til fribenyttelse med fotokreditering: Jimmy Linus / tekst kan krediteres Kaja Haldorsen, TV-aksjonen eller benyttes uten. 

Aktiv med demens

Nergaard og Sigstad bor på Klukstuen omsorgssenter. De har begge demens, og er veldig glad i å gå tur i skog og mark.

- Jeg er vokst opp ved skogen, og vant til å gå tur og å plukke bær i skogen. Denne turen gjør så jeg kommer meg ut og bort fra det vanlige, dette er annerledes-dagen vår, smiler Sigstad.

 

Last ned hele saken om gågruppen på Hamar og tilhørende bilder i zipen nedenfor. Bilder og tekst er til fri benyttelse med fotokreditering: Paal Audestad og tekst: Maria Nydal


 

Ingen tid å miste

Denne TV-aksjonen har fått mottoet Ingen tid å miste.

- Vi har ingen tid å miste når det gjelder å møte disse enkeltpersonene på en bedre måte, øke forskningen og legge samfunnet bedre til rette. 

Last ned intervju og bilder av Lisbet Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen i zipen nedenfor. Disse er til fribenyttelse med fotokreditering: Jimmy Linus.

Derfor er TV-aksjonen så viktig

Kari Bucher har ledet TV-aksjonen til svimlende resultater i tre år. Dette er et intervju med aksjonslederen om hva TV-aksjonen betyr for henne og for alle andre.

 

Last ned intervju og bilder av TV-aksjonsleder Kari Bucher i zipen nedenfor. Disse er til fri benyttelse med fotokreditering: Jimmy Linus.

Demensforskning: Med hjerte for hjernen

- Kanskje kan min forskning være den lille puslespillbiten som gjør at vi finner svaret på demensgåten, sier stipendiat Christine Regnell.

Hun forsker på mekanismene som gjør at hjernen reparerer seg selv når en feil oppstår. En av årsakene til at vi utvikler demens er at denne reparasjonsprosessen ikke fungerer som den skal.

 

Last ned intervju, fakta og bilder i zipen nedenfor.

Bilder og tekst er til fri benyttelse med fotokreditering: Paal Audestad og tekst: Stine Holberg Dahl

Demensforskning: Aktivitet utsetter sykdommen

- Drømmen min med forskningen er at vi står igjen med et behandlingstilbud som bedrer livskvaliteten til demenssyke, sier Johanne Bjørnstad Tonga, forsker og doktorgradsstipendiat i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

 

Last ned intervju med Tonga, fakta om forskningen og bilder i zipen nedenfor. Bilder og tekst er til fri benyttelse med fotokreditering: Paal Audestad og tekst: Maria Nydal

Demenslinjen: Første skritt for å få hjelp

- For mange er Demenslinjen den første gangen de sier noe høyt om engstelsen de har hatt en stund, om mor eller far eller ektefellen har demens, sier Liv Anita Brekke, hovedansvarlig for Demenslinjen i Nasjonalforeningen for folkehelsen.  

Demenslinjen er et tilbud til dem som ønsker å vite mer om demens. Her treffer du helsepersonell med taushetsplikt, som kan svare på spørsmål, gi gode råd og hjelp videre.

Last ned intervju om hvem som ringer inn til Demenslinjen og hvordan du kan få hjelp i zipen nedenfor. 

Johanne Seines Svendsen er årets TV-aksjonskunstner

Jubelåpning for TV-aksjonens skoleturne

TV-aksjonslåta

Thom Hell har laget låta How til årets TV-aksjon.

Preform Administrasjon