Morgenklubben donerer sending til TV-Aksjonen

Søndag 20. oktober avholdes årets TV-Aksjon på NRK. Inntektene går i år til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. I den anledning auksjonerer Radio Norge ut en morgensending. Morgenklubben med Loven og Co. Kommer til budvinnerens hjem eller arbeidsplass, og avvikler en hel morgensending.

– Demens kan ramme alle, og mange av oss har opplevd at folk vi står nær har blitt rammet. Jeg er livredd for denne litt snodige sykdommen som sniker seg innpå uten forvarsel. Derfor er det helt naturlig at vi skal støtte TV-aksjonen, sier Øyvind Loven.

Morgenklubben har hatt stor suksess de siste årene med sine Hjemme Hos-sendinger. Privatpersonen eller firmaet som byr høyest under årets TV-Aksjon, vil vinne en sending av samme format.  Øyvind Loven, Henriette Lien og Geir Schau vil skape liv, røre og god stemning når de tre programlederne inntar vinnerens hjem eller arbeidsplass. En komplett morgensending med gjester, konkurranser og aktiviteter avvikles fra det stedet i Norge budvinner velger.

Auksjonen finner du her, og TV-aksjonsdagen med sending på NRK er søndag 20. oktober.

Årets TV-Aksjon har fått navnet ”Ingen tid å miste”. Inntektene fra TV-aksjonen på NRK går i år til Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens. Ifølge www.blimed.no, er over 70 000 mennesker rammet av demenssykdommer i Norge. Det som er felles for alle demenssykdommer er at de angriper hjernecellene. Over 300.000 mennesker i Norge opplever, i følge TV-aksjonen, at en av deres nærmeste forsvinner litt etter litt. Gjennom TV-aksjonen på NRK, vil Nasjonalforeningen styrke tilbudet til mennesker med demens, og til deres nærmeste og også gi støtte til tiltak som bidrar til forskning og utvikling av medisiner og vaksiner. 
Kostnadene i forbindelse med avviklingen av budvinners morgensending dekkes av Radio Norge, og inntektene fra auksjonen går uavkortet til TV-Aksjonen. Dato for avvikling av morgensendingen avtales i samarbeid med vinneren.

Preform Administrasjon