Ny rekord for næringslivsdugnaden

Over 7000 bedrifter ga bidrag til TV-aksjonen i år. Det er over 2000 mer enn i fjor. 


Resultater og informasjon om bedriftenes innsats finner du her


- Næringslivet har virkelig fått øynene opp for TV-aksjonen som mulighet til å ta samfunnsansvar, sier næringslivsansvarlig for TV-aksjonen, Marius Lystad. – Med TV-aksjonen får man servert på et sølvfat hva posten "samfunnsansvar" kan brukes til på en effektiv og kvalitetssikret måte.

Utfordrer hverandre

Næringslivssuksessen er et resultat av strategisk arbeid. De siste årene er det blitt arrangert ringedugnader for å samle og engasjere næringslivet. Opplegget går ut på at en gruppe næringlivsledere fra hver kommune samles i et par timer én dag i forkant av TV-aksjonssøndagen, og ringer rundt til sitt nettverk for å oppfordre disse til å bidra til TV-aksjonen. På denne måten utfordrer næringslivslederne hverandre i en vennskapelig konkurranse.

- I 2011 var vi strålende fornøyd da 13 kommuner deltok. I fjor gikk det over all forventning da rundt 70 av landets kommuner arrangerte egne ringedugnader, sier Lystad.

 

Pengene kommer fram


Belinda Bjerke, ildsjel og gründer i Kristiansand, var med på å arrangere fjorårets ringedugnad i hjembyen, og er ikke i tvil om hva som var årsaken til at så mange ønsket å være med.


- TV-aksjonen er godt organisert helt fra bunnen av. Man føler seg trygg på at organisasjonen som mottar pengene vil bruke dem godt. Dessuten er det noe hele befolkningen står samlet om. «Alle» er med, sier Bjerke.

Med på den store dugnaden

Siri Ommedal fra Nordsjørittet er enig. Hun satt som daglig leder i Sandnes Sentrum da hun i fjor ble utfordret av TV-aksjonens fylkesaksjonsleder i Rogaland, Tone Therese Paulsen. Kunne man få til noe i Sandnes?

- Svaret mitt på det var selvfølgelig ja, sier Ommedal.

Ommedal har et godt kontaktnettverk, og etter en stund hadde de samlet både ordførere, lederen for Kongeparken og en rekke andre næringslivsledere til næringslivsdugnad.

- Responsen fra de vi ringte var positiv, og veldig mange ville være med å bidra. Noen hadde selvsagt ikke mulighet, og dette ga de uttrykk for at de var lei seg for, sier hun.

I likhet med Bjerke mener også Ommedal at det at man ringte for TV-aksjonen var avgjørende for at mange ønsket å bli med.

- Ved å gi penger til TV-aksjonen vet man at pengene kommer dit de skal. Man har følelsen av at hele Norge står samlet om en sak. Da er det vanskelig å si nei til å bli med, avslutter Ommedal.

Preform Administrasjon